Български език за 6. клас - учебник


Български език за 6. клас - учебник
Учениците от 6. клас ще работят лесно с този учебник по български език на издателство Анубис, тъй като в него е запазен стила от 5. клас. Всеки урок започва с основен текст, от който децата ще научат нещо ново, интересно и полезно. Въпросите към него сега са по-сложни, но с тях продължава развитието на способностите за извличане на информация от текст и успешното й използване в общуването. Не бива да се пренебрегват тестовите задачи, които проверяват каква е степента на ориентиране в съдържанието на текста. В настоящия учебник те са подбрани съзнателно така, че да водят към постепенна подготовка за НВО по български език в 7. клас. С основния текст най-често са свързани практически езикови задачи за разпознаване, за анализ, за редактиране на думи и изречения.
Авторите са се постарали да предложат учебник за 6. клас, който да помага в усвояването на знанията по български език и са го оформили така, че ориентирането в урока да става бързо. Важната информация се открива лесно - в каре на жълт фон в основния текст на урока. Новите понятия са представени с лаконични определения, като задължителните за усвояване термини са в червен цвят.
Някои от уроците завършват с препратка – моливче, което припомня, че в приложението има различни по обем и по сложност тестови задачи. Те могат да се изпълняват в час или вкъщи. Добре е да не се пропускат, защото с тях може да се направи проверка на получените знания по български език в 6. клас.
Анубис

Автори: , , ,

Цена: 24.00 лв.
‎В наличност
Страници:
144
Година:
ISBN:
9786192151485

Учебници свързани с Български език за 6. клас - учебник

Други от Учебници и помагала 6 клас Български език