Български език и литература: помагало за матура - 2 част


Български език и литература: помагало за матура - 2 част
Задачата, пред която най - често те изправят часовете по български език и литература, е да интерпретираш художествени творби. Пред същата задача ще те изправят и матурата, и кандидат - студентският изпит - ще ти бъде дадено едно художествено произведение, чийто смисъл ще трябва да интерпретираш.
Някога Ботев е писал за тогавашната преса, че прилича на голо поле, осеяно с тръни, по които са накачени разноцветни дрипи. Този символен образ може да се отнесе към голяма част от ученическите текстове, често безпомощно съшити от иначе чудесни парчета чужди текстове.
Терминът съчинение е уместно да се използва за текст, който изразява определена авторска позиция - гледната точка на ученика при разработването на темата.
В тази посока предлаганата книга се стреми да запълни празнината между ученическите текстове и многообразието от интерпретации на художествени произведения в критиката.
На практика да създадеш интерпретативно съчинение, означава да интерпретираш художественото произведение или авторското творчество през оптиката на определен проблем, като отчиташ характера на социокултурния контекст, в който е създадено. Помагалото предлага схемата за успешно съчинение и подготовка за зрелостния изпит.
д-р Иван Богоров

Автори: , ,

Цена: 12.00лв. 11.60 лв.
‎В наличност
Страници:
264

Учебници свързани с Български език и литература: помагало за матура - 2 част

Други от Учебници и помагала Кандидат-студенти Литература