21 теста по български език и литература за 4. клас - национално външно оценяване


21 теста по български език и литература за 4. клас - национално външно оценяване
Новото издание на помагалото за 4 клас по български език и литература включва 21 теста по формата на външното оценяване, 11 тренировъчни теста по съществени теми от учебниците и 10 изпитни варианта. Книжката може да се използва ритмично през цялата година, тъй като тестовете са разпределени стриктно по учебния материал на различните етапи. В помагалото са поместени малко познати художествени и научнопопулярни текстове за проверка на езиковата и четивната грамотност, чрез тестови задачи към тях с избираем и свободен отговор. Творческите задачи за създаване на кратки текстове, състоящи се от 3 до 5 изречения тестват уменията за задълбочено мислене, убедително обосноваване и правене на верни изводи от прочетеното. Съставените специално диктовки до 60 думи са наситени с десетки изпитания за важния в живота ни правопис.
Всеки тест е разположен на лист, който може да се отдели от книжното тяло и да се сложи в портфолиото на ученика.
Авторите са структурирали така помагалото, че във всеки тест диктовката и текстът за четене с разбиране са тематично свързани. Художествените текстове принадлежат към различни жанрове: роман, разказ, приказка, басня, легенда. Научнопопулярните текстове са внимателно подбрани от детски енциклопедии, вестници и списания. Въпросите от 1. до 7. измерват четивната грамотност, а от 8. до 11. - езиковата подготвеност.
Придобитите знания по български език и литература в 4. клас могат лесно да бъдат измерени посредством инструментариума, създаден в помагалото. Учителите могат да разберат бързо степента на овладяване на основните правописни правила, знанията за строежа на езика, уменията за четене с разбиране и създаване на собствени текстове.
Помагалото е подходящо за текуща подготовка по БЕЛ, както и за интензивна такава непосредствено преди НВО. подготовка за националното външно оценяване.
Просвета

Автори:

Цена: 6.90 лв.
‎В наличност
Страници:
76
Година:
ISBN:
9789540139715

Учебници свързани с 21 теста по български език и литература за 4. клас - национално външно оценяване

Други от Учебници и помагала 4 клас Български език