21 нови теста по български език и литература за външно оценяване в 4. клас


21 нови теста по български език и литература за външно оценяване в 4. клас
Новото помагало за 4 клас по български език и литература за външно оценяване предлага 21 диктовки и 21 тренировъчни теста за подготовка през учебната година.В него са поместени малко познати художествени и научнопопулярни текстове за проверка на езиковата и четивната грамотност, като същевременно могат да се тестват уменията за задълбочено мислене, убедително обосноваване и правене на верни изводи от прочетеното.Съставените специално диктовки са наситени с десетки изпитания за важния в живота ни правопис.
Предимство на помагалото е, че във всеки тест диктовката и текстът за четене с разбиране са тематично свързани. Художествените текстове принадлежат към различни жанрове: роман, разказ, приказка, басня, легенда. Научнопопулярните текстове са внимателно подбрани от детски енциклопедии, вестници и списания. Въпросите от 1. до 7. измерват четивната грамотност, а от 8. до 11. - езиковата подготвеност. Разнообразието от дейности провокира любознателността.
Помагалото може да се използва ритмично през цялата година, тъй като тестовете са разпределени стриктно по учебния материал на различните етапи.
Просвета

Автори: , ,

Цена: 5.90 лв.
‎В наличност
Страници:
64
Размери:
210 х 290
ISBN:
9789540130958

Учебници свързани с 21 нови теста по български език и литература за външно оценяване в 4. клас

Други от Учебници и помагала 4 клас Тестове за външно оценяване Български език