12 нови теста по български език и литература за национално външно оценяване и прием след 7 клас


12 нови теста по български език и литература за национално външно оценяване и прием след 7 клас
Това ново помагало предлага 12 теста по БЕЛ по формата за НВО след 7 клас и текстове за преразказване с дидактическа задача. То е предназначено за работа в училище и самостоятелна подготовка вкъщи на учащите се, за контрол на знанията и практическите им умения при решаването на тестове.

Структурата на предложените изпитни варианти е съобразена с формата изискван от МОН. Номерата на задачите съответстват на определени части от изучавания материал за улеснение на учениците.

Първата част на теста включва въпроси с избираем отговор. Тези от № 1 до № 4 са свързани с дадения текст и служат за проверка на познания за вид и функция на текста, четивна грамотност, логическо мислене, умения за съпоставка на информация от текст с такава от таблици, карти, графики и др.

Въпросите от № 5 до №10 изискват знания за вида и пунктуацията на сложното изречение, свършен, несвършен вид на глаголите, значение на фразеологичните словосъчетания и лексикална съчетаемост на думите.

Въпросите от № 13 до № 18 са литературни и са в ред, следващ реда на включените в учебната програма за 7 клас творци и техните произведения. Това дава възможност тестовете да се използват за текуща подготовка през годината.

Въпросите от №19 до №25 са с кратък свободен отговор и са свързани с учебния материал по български език с изключение на въпрос №25, който изисква умения за отговор на литературен въпрос.

В края на сборника са поместени 12 текста за изпълнение на дидактическа задача - писане на подробен трансформиращ преразказ, както се изисква в допълнителния модул по време на изпита. Има насоки на МОН за работа върху преразказа и критериите за оценяването й.

Помагалото съдържа верни отговори на задачите и съответните точки.
Просвета

Автори:

Цена: 4.90 лв.
‎В наличност
Страници:
68
Размери:
210 х 290
ISBN:
9789540130552

Учебници свързани с 12 нови теста по български език и литература за национално външно оценяване и прием след 7 клас

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Български език