Учебник по математика за 6. клас


Учебник по математика за 6. клас
Скъпи шестокласници,
През тази учебна година ще продължите да изучавате математика – древния език, на който говорят всички останали науки. Може би знаете, че думата на древногръцки е означавала това, което е научено, което се опознава или просто познание.
В 5. клас разширихте знанията си за числата и за действията, които се налага хората да извършват с тях, за геометричните фигури в равнината и пространството. Разчитахте таблици и диаграми – едни от най-използваните средства в математиката за обобщаване на огромното количество информация, с което ни залива съвременния живот.
В 6. клас отново ще се срещнете и с геометричните тела, и с числата, и с диаграмите. Ще изучавате нови геометрични форми в равнината и в пространството – окръжност, кръг и многоъгълник, призма и пирамида, цилиндър, конус и кълбо. А към семейството на числата ще добавите и рационалните числа. И това не е всичко. Степенуване, уравнения, множество, математически модел, пропорция и вероятност на случайно събитие...Голяма част от тези понятия чувате за пръв път, но само за една учебна година те ще ви се сторят близки, защото в 6. клас неусетно ще отворят още една врата към необятния свят на математическото знание.
Ние знаем колко е важно да пораснете математически грамотни, затова сме подбрали за вас примери от заобикалящия ни свят. С тях ще ви помогнем да откриете приложението на математиката във всекидневието на човека и в различните науки...
Авторите
Анубис

Автори: , , , ,

Цена: 21.33 лв.
‎В наличност
Страници:
240
Размери:
200 х 250 мм
ISBN:
9786192151126

Учебници свързани с Учебник по математика за 6. клас

Други от Учебници и помагала 6 клас Математика