Учебник по Български език за 5. клас


Учебник по Български език за 5. клас
Пред вас е новият учебник по български език за 5. клас на издателство Булвест 2000. Сигурни сме, че той ще бъде ваш ценен помощник в стремежа да обогатявате знанията си за езика в желанието си по-добре да си служите с него.
Като основа на всички дейности по време на уроците по български език в 5. клас ще ви служат интересните и съдържателни текстове. Техни автори са както известни български писатели, така и чуждестранни творци със световна слава. Текстовете ще ви запознаят с любопитни факти, ще ви срещат с любими герои, ще станете свитедели на занимателни случки и истории. Когато четете и анализирате текстовете, ще обогатявате знанията си за човека и природата, ще изразявате собствено мнение по различни въпроси, ще се учите да използвате информацията при решаване на житейски проблеми от всекидневието. Нашето искрено желание е учебникът, който ви предлагаме, да ви подготви успешно да се справите с предизвикателствата на съвременния свят.
Сигурни сме обаче, че текстовете в учебника ще привлекат вниманието ви и с нещо друго, което е особено важно – богатството от начина по който българският език се използва в многообразието от ситуации на речевото общуване. Ориентир за вас в резултатното използване на езиковите средства ще бъде информацията за същността и строежа на текста, за думата като част на речта и като част на изречението, за правописните и правоговорните особености на думата, за пунктуацията на изречението.Надяваме се, че изученото с помощта на учебника ще допринесе по-добре да си служите с книжовния български език, за да усъвършенствате събственото си речево поведение, безпроблемно да обогатявате езиковата и общата си култура.
Постарали сме се така да разположим информацията в учебника, че винаги бързо да се ориентирате в нейното предназначение. За ваше улеснение всяка тема започва на нова страница. На отделни страници са представени текстовете и въпросите към тях. Следва страница със сведения за езика и още две отделни страници с упражнения и задачи – за проверка, оценка, самооценка и за домашна работа.
Пожелаваме ви успех!
От авторите

Информацията, която предстои да бъде изучена по български език в 5. клас е поместена в различни полета и рубрики, описани в началото като "Пътеводител към учебника".
Булвест 2000

Автори: , ,

Цена: 20.00 лв.
‎В наличност
Страници:
144
Размери:
210 x 280 мм
ISBN:
9789541810088

Учебници свързани с Учебник по Български език за 5. клас

Други от Учебници и помагала 5 клас Български език