Български език за 6. клас - учебник


Български език за 6. клас - учебник
Здравейте, шестокласници,
Отново е 15 септември и след прекрасното лято вие пак сте в класните стаи – отпочинали, пораснали, готови за вълнуващи срещи с поредните предизвикателства на знанието. Ние, авторите на вашия нов учебник по български език за 6. клас, искрено ви пожелаваме здраве и успехи!
През настоящата учебна година в часовете по български език ще задълбочите познанията си за българското слово. С помощта на учебника ще обогатите представите си за текста – за същността, строежа и начините на използването му в различни речеви ситуации. Ще овладеете още правила, чието спазване е важно, за да си служите успешно с езика. Ще продължите да се запознавате с богатството на неговите изразни възможности. Вашият нов учебник по български език предлага и още нещо. Чрез разнообразните текстове, които включва, той осигурява информация за любопитни и полезни факти, явления и процеси от действителността. Сигурни сме, че тези текстове не само ще привлекат вашето внимание със своята интересна и занимателна проблематика, но и ще ви помогнат да си отговорите на важни въпроси като следните: Защо е необходимо да учим? Какви са рисковете,
съпътстващи общуването в интернет? Как по-добре да разпределяме парите, с които разполагаме? Как да се храним здравословно? и др. Въпросите за дискусия, поставени към текстовете, ще ви провокират да мислите и да разсъждавате, а задачите ще ви стимулират да извършвате практически дейности като например прилагане на информацията при справяне с проблемни ситуации.
Разделите в учебника следват логиката на програмата по български език – „Текстът в общуването”, „Думата в изречението и в текста”, „Изречението в текста”, „Възприемане и създаване на текстове”. Постарали сме се така да разположим информацията, че бързо и лесно да се ориентирате в нейното предназначение. Освен въвеждащ текст /който винаги се намира на четна страница/ всяка урочна разработка съдържа информация за поредното езиково явление с модел за анализ и конкретни примери за илюстрация / на нечетна страница /. Следват две поредни страници, върху които ще откриете упражнения за работа в клас и за домашна работа, както и тестови задачи за проверка, оценка и самооценка.
Надяваме се, че наученото през годината с помощта на учебника ще допринесе по-добре да си служите с книжовния български език, да усъвършенствате собственото си речево поведение, безпроблемно да обогатявате езиковата и общата си култура.
Авторите
Булвест 2000

Автори: , ,

Цена: 24.00 лв.
‎В наличност
Страници:
144
Размери:
210 x 280 мм
ISBN:
9789541810910

Учебници свързани с Български език за 6. клас - учебник

Други от Учебници и помагала 6 клас Български език